Indien een verzender wordt aanvaard door de bestemmeling van de documenten, dan krijgen de mandaathouders op de betrokken rekening automatisch toegang tot deze documenten. Er is één uitzondering op deze regel als de verzender aangeeft dat hij enkel vertrouwelijke documenten verstuurt, bijvoorbeeld loonbrieven.


De ontvanger van het document kan op elk moment kiezen om de toegang niet meer te delen met de mandatarissen van zijn bankrekening. Om toestemming te geven aan andere personen, die toegang hebben tot de bankrekening, om een document te kunnen raadplegen, volg de volgende stappen:


Degene aangeduid als bestemmeling kan deze toegangsrechten steeds aanpassen:

  • Start Internet Banking en ga naar de Zoomit-sectie

    Opmerking :
    Sommige banken bieden een directe link naar de Zoomit-menu's.
    Als dit niet het geval is, opent u een document in uw banktoepassing en in de rechterbovenhoek van uw document krijgt u toegang tot de menu's (Verzenders - Documenten - Instellingen) van Zoomit).
  • klik op het tabblad Verzenders


  • Kies de gewenste verzender links voor wie u de toegang wilt regelen. Rechts hebt u alle kenmerken van het document.
    U kunt nu de toegang regelen door op Wijzigen te klikken


    Opmerking: Als er 3 personen toegang hebben tot uw rekening, dan wordt de toegang ontzegt voor al deze personen. U kunt niet 1 of 2 personen selecteren.
  • Klik op Toegang ontzeggen


    U kunt deze toegang op om het even welk moment terug veranderen door via dezelfde operatie de optie Wijzigen te selecteren en Toegang geven te klikken.