Mogelijkheid 1: Beveiligingsboodschap in Internet Explorer

In de gele informatiebalk van Internet Explorer verschijnt een van de volgende beveiligingsboodschappen:

• ‘To help protect your security, Internet Explorer has restricted this file from showing active content that could access your computer. Click here for options....’ (Om de beveiliging van uw computer te verbeteren, heeft Internet Explorer dit bestand beperkt in het weergeven van actieve inhoud die mogelijk toegang verschaft tot uw computer. Klik hier voor opties). Oplossing: Klik tijdens uw internetsessie op de gele informatiebalk van Internet Explorer en selecteer Allow Blocked Content (Geblokkeerde inhoud toestaan).

• To help protect your security, Internet Explorer blocked this site from downloading files to your computer. Click here for options...’. Het downloaden van bestanden van deze website is ter beveiliging van deze computer door Internet Explorer geblokkeerd. Klik hier voor extra opties...’ Oplossing: Klik tijdens uw internetsessie op de gele informatiebalk van Internet Explorer en selecteer Download File (Bestand downloaden).

Mogelijkheid 2: Er is een pop-up blocker actief

In de informatiebalk van uw browser krijgt u een waarschuwing dat er een pop-up geblokkeerd is:

• In Internet Explorer: ‘Pop-up blocked. To see this pop-up or additional pop-ups click here...’
  • In Firefox: ‘Firefox prevented this site from opening a pop-up window. Click here for options...’

U gebruikt blijkbaar een pop-up blocker.

In browsers zoals Mozilla Firefox, Safari of Internet Explorer zit standaard een pop-up blocker in het programma ingebouwd.

Oplossing: Klik op de informatiebalk om de opties voor het toelaten van pop-ups in te stellen.

Toelichting voor het uitschakelen van de pop-up blocker, per browser

Internet Explorer

1. Open Internet Explorer.
  2. Klik op Extra, op Pop-upblokkering en vervolgens op Pop-upblokkering uitschakelen.

Safari

1. Open Safari.
  2. Vink in het menu van Safari het vakje Pop-ups blokkeren uit.

Mozilla – Firefox

1. Open Mozilla.
  2. Klik, zodra het venster geopend is, op Extra Optie - tab Inhoud, en vink het vakje Pop-ups blokkeren uit.
  3. Klik op OK en sluit het venster.

Chrome

De procedure is beschikbaar op de Help-pagina van Google

Mogelijkheid 3: JavaScript activeren in Mozilla/Firefox

Als u met de internetbrowser Mozilla/Firefox werkt, moet de optie Enable JavaScript (JavaScript inschakelen) geactiveerd zijn.

Oplossing: Ga naar Extra - Opties - Inhoud en selecteer Enable JavaScript (JavaScript inschakelen).